Goodbye forever

Okej! Efter gårdagens inlägg så fick jag lite kritik av mina tjejer. Jag kan inte vara så elak som att bara sticka och sluta blogga så fort jag har fått en ide haha. Dem tyckte att det skulle vara jättebra om jag kunde fortsätta blogga och berätta om hur det går för mig INNAN jag kickat igång min hemsida. Smarta brudar det va haha. Och jag måste säga att jag håller med. Jag är ju en riktig amatör vad gäller entrepanörskap så jag hade ju kunnat behöva skriva av mig och kanske få lite stöd av mina läsare då och då. Varför inte. Det blir som en arbetsdagbok, nästan. Så imorgon kväll ska jag och mina snygga tjejer ut och fira med drinkar. Emmie har skaffat hund, haha, så det ska också firas naturligtvis. Ett vuxenpoäng där.  Hon har nyligen flyttat in med sin pojkvän och nu är dem som en liten familj med sin lilla vovve. Du är på god väg att bli kvinna Emmie hahaha. Se bara till att färga över dem gråa hårstråna. Nej, skämtosido. :) Nu ska jag iväg och jogga en stund innan jag sätter mig ner och läser i min nya management bok. Kram.


Detta är bara början

Jag tror att det är dags för mig att gå vidare. Jag är på väg att köpa ett domännamn och när jag har gjort det så ska jag sätta ihop en egen hemsida med en blogg om tips och skvaller, lite allt möjligt. Jag tycker jättemkt om blogg.se , jag trivs här och har fått en del vänner och kontakter, men jag känner att jag vill vara lite mer självständig. Jag har länge varit aktiv på sociala forum och andra hemsidor och ni som har kontakt med mig både här och på flirtfair.se kan ju fortfarande skriva till mig här, men när det väl blir aktuellt så kommer jag att säga till att ni kan kontakta mig på en annan adress där det är lättare för både er och mig att hålla koll :) Jag är SÅ excited. Hoppas att ni också tycker det är en bra ide, läsare :)

Jag var på businesslunch och bollade ideer med en före detta kollega till mig hos det här företaget som jag varit anställd av ett x antal år (hehe minns inte längre hur länge) och vi kom på att det nog är bäst att starta eget. Jag känner att jag har tillräckligt mycket med erfarenhet från både online dejting branschen som jag är inne i nu såsom från ekonomi och finansbranschen som jag tidigare sysslat med men gärna vill tillbaka till, så det är nog dags att ta mina ideer jag har och göra någonting jag själv vill. Jag har så mycket olika erfarenheter från olika branscher så det är svårt att hitta jobb som kombinerar dessa. Om det är någon som är i samma situation säger jag bara, slösa ingen mer tid, kör din egen grej. Har man en vision så kan vem som helst uppmå sina mål. Man kan gå hur långt som helst. Till att börja med tycker jag att man borde skaffa sig ett socialt nätverk så att man har vänner omrking sig som kan hjälpa en med ens visioner. Sedan skadar det ju inte att lära känna någon som inte bara något mellan öronen men också lite pengar i fickan, ifall man behöver startkapital eller sponsorer. Så inte ens pengar behöver du för att sätta igång. Du behöver bara ha viljan så kommer allt annat att följa med.

Som tur är tror jag att jag har ett rätt okej socialt nätverk med vänner och kollegor som själva har startat företag och investerat och blivit framgångsrika på det sättet. Vissa har kvar sinna jobb, andra inte. Jag kommer nog att satsa fullt på mitt nya projekt direkt. Min chef är så snälll så jag tror att hon tar tillbaka mig om det skiter sig, hehe, hoppas. Så om inget annat så har jag säkert mycket att lära från dem som gjort samma sak. Mina kollegor på flirtfair verkar vara förstående dem med, så det är ju alltid bra, att ha stöd från sina nurvarande kollegor som inte tjurar om man måste syssla med annat lite då och då.

Nu är det dags för mig att säga hej då. Jag åker till NYC i en vecka och när jag kommer tillbaka kommer jag förhoppningsvis ha satt igång med min nya hemsida. Vi hörs då gott folk och lycka till med allt vad det är ni gör  :)


Sexiga kvinnor på arbetsplatsen

Hej glada läsare och nyfikna...

Dagens inlägg ska handla om kläder och mode. Ofta är jag en seriös person och inte alls lika ytlig som jag hade kunnat vara, men ibland så borde till och med jag släppa på det. Jag hade en fikastund med lite tjejer som jag träffade i Mallorca för ett par år sedan i helgen och vi diskuterade något så viktigt som kläder och kläder man borde ha till jobbet. En av tjejerna tyckte att det var jobbigt att hitta någonting som passade men som också var  bekvämt nog för att ha på sig sådär 10 timmar om dagen pga hennes lite för stora bröst. Sexiga kvinnor på arbetsplatsen blir väldigt ofta diskriminerade, kommer ni ihåg den där videon om en kvinna som hade förlorat sitt jobb för att hon var för snygg? Jag tycker att det är  hemskt att brudar runtom i världen ska behöva stå ut med sådant. Hon hade ju väldigt passande kläder på sig och det handlade alltså om att männen blev kåta av att se på henne snarare än någonting hon gjorde. Jag har satt ihop ett exempel på en outfit man ska ha på jobbet om man jobbar i en kontorsmiljö. Varsågoda :)


Internetvarning!

Nuförtiden sköts allting via internet. Allting handlar om snabb kontakt och modern teknologi. Businesspartners träffas inte längre face to face utan möts via skype, telefon, eller andra nätverk för just sådana bruk. Det finns massvis med information lagrat på nätet om både dig och din business. Därför ska du vara extra försiktig med vad det är du säger och vem det är du säger det till. Detta låter ju solklart och du tänker säkert "ja, jag vet, det gör jag redan" men är du säker på det? Tänk en gång till!

Tänk på att ALLT du någonsin har postat på Lunar, på Fejjan, på forum eller dylikt - allting sparas automatiskt i servrar. Även om du raderat konton eller information så finns det kvar. Det är ytterst ovanligt att någon går så långt som att rota i dessa komplicerade magiska uttrymmen, utan man brukar oftast bli Googlad av t ex arbetsgivare, men man kan aldrig vara för säker.

Är du medlem på dejting sidor på nätet? Jag är det! Och det har kommit upp på en arbetsintervju. Jag hade nämlingen skrivit att jag "spenderar kvällen på flirtfair.se med ett glas vin" på min twitter en gång. Under nästa intervju jag hade som var veckan därpå, kom detta upp då min intervjuare tyckte att det var märkligt och han personligen kände sig lite "obekväm." Ja, jag kan ju inte göra annat än att nicka, le. Oavsett om du inte tycker och tänker samma som din arbetsgivare om ditt privatliv eller om du anser att det är en privat ensak som inte dem borde ha någonting att göra med och som inte borde säga någonting om dig som professionell så gör det det ändå. Ditt liv på internet, oavsett i vilken form, är inte privat. Så är det bara.

Hur ska man då lösa detta problem utan att känna sig tvungen till att ständigt tänka på vad man lägger ut på nätet, vem som skriver till en, vilka bilder man taggas i etc? Det är ju jobbigt att behöva skriva i koder till sina vänner och inte känna sig fri på hemsidor, för det är ju det internet är till för!

Hur man gör för att undvika sådana problem skriver jag mer om i nästa inlägg. Nu ska jag ragga vidare på flirtfair :)Internationella kvinnodagen - för varje kvinna

Hej!

Mitt namn är Lina och jag är en 23-årig ung kvinna som är påväg att blomstra.

Jag tänkte starta den här bloggen för alla kreativa unga kvinnor, men även killar, där ute som känner att dem är fulla av talang men inte riktigt vet vad dem ska göra med den. Känner du att du har mycket att erbjuda men att din nurvarande sysselsattning inte tillfredställer eller gör din talang någon rättvisa? Brudar! Detta gäller speciellt er. Svenska tjejer är visserligen starka och framåttänkande och lyckas oftast mycket bättre karriärsmässigt i jämförelse med tjejer i andra länder, men vi behöver pushas ytterligare, tycker jag.

Den här bloggen ska därför vara lite av en introduktion om mig och hur jag kom på min lite kontroversiella business-ide, men samtidigt om min nurvarande förvirring om vad jag ska göra för att make sense of it all

Livet är inte en dans på rosor, och jag tänker snarare visa den mörka, eller rättare sagt tråkiga, sidan av att ta det första steget i vuxenlivet och karriären.

Stay tuned for more <3


RSS 2.0